Miltons reis van ervaring naar diplomering

In de drukte van het gezinsleven, waarbij hij liefdevol samenwoont met zijn partner en twee dochters van 5 en 2 jaar oud, vond Milton zes jaar geleden een unieke kans om zijn carrière een nieuwe wending te geven. Met jarenlange ervaring in het werken met gehandicapten en jeugdigen bij een grote zorginstelling, kwam de mogelijkheid voor Milton om als ondersteunend begeleider aan de slag te gaan.

De uitdaging voor Milton was dat hij, vanwege zijn gezin, niet de traditionele weg van school kon bewandelen. Maar zijn toewijding en ervaring werden erkend, en zes jaar geleden kreeg hij de kans om het EVC-traject ‘Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg Niveau 4’ te volgen. Dit traject bood Milton de mogelijkheid om zijn ervaring formeel te laten erkennen en te laten vastleggen in een officieel ervaringscertificaat.

Met vastberadenheid en toewijding rondde Milton het EVC-traject succesvol af. Hij verzilverde zijn ervaringscertificaat bij een ROC, waarmee hij officieel het MBO-4 diploma in ontvangst nam. Deze formele erkenning opende de deuren voor Milton binnen de zorginstelling, waar hij doorgroeide naar de functie van persoonlijk begeleider.

Nu, met een breder takenpakket dat hem nog meer uitdaging biedt in zijn werk, overweegt Milton zelfs om een nieuw avontuur aan te gaan. Hij denkt eraan om een EVC-traject HBO Jeugd- en Gezinsprofessional te volgen om zijn SKJ-registratie te behalen. Voor Milton is dit niet alleen een volgende stap in zijn carrière, maar ook een kans om nog meer impact te hebben op het leven van anderen.

Milton deelt zijn succesverhaal met passie en overtuiging. Hij raadt iedereen die hij kent aan om een EVC-traject te overwegen, een brug tussen ervaring en formele erkenning die zijn eigen loopbaan aanzienlijk heeft verrijkt. Miltons reis is niet alleen een inspiratie voor anderen, maar ook een bewijs dat vastberadenheid, ervaring en de juiste kansen samen een pad naar succes kunnen creëren.